Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

Heeft u werknemers die moeite hebben om ‚Äėnee‚Äô te zeggen, die het lastig vinden om hun eigen standpunten te nemen, die meningsverschillen of kritiek uit de weg gaan of die in bepaalde situaties blokkeren? Laat uw werknemers ontdekken hoe zij met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht in staat zijn om voor zichzelf op te komen.

Versterk uw werknemer

Mensen die assertief zijn, beleven meer plezier aan hun werk en hun leven. Voor leidinggevenden is het prettig als werknemers zelf aangeven dat de werkdruk te hoog is of een deadline niet haalbaar is of dat ze een bepaalde opdracht niet aankunnen. Kortom, u weet wat u aan deze mensen heeft en wat u van hen kunt verwachten. Werknemers die hun mening niet durven te uiten, nemen steeds meer werk aan en proppen emoties verder op met uiteindelijk stress als gevolg. Versterk deze werknemers! Vraag een assertiviteitstraining aan.

Bekijk ons productblad Assertiviteitstraining:

Individuele gesprekken

Voor zichzelf op durven te komen is niet voor iedereen gemakkelijk. Met onze assertiviteitstraining willen we werknemers versterken in situaties waarin hun mening, wensen en gevoelens van die van anderen verschillen. Werknemers leren hun gedrag in bepaalde situaties te veranderen. Afhankelijk van de ernst van de situatie kunt u voor uw werknemer ook individuele gesprekken aanvragen. Tijdens deze gesprekken wordt ingegaan op situaties waarin uw werknemer de meeste problemen ervaart.

Assertiviteitstraining

De assertiviteitstraining is geschikt voor werknemers die assertiever willen worden. Het gaat hierbij om zowel werknemers die subassertief zijn alsook werknemers die in bepaalde situaties juist agressief reageren. De training bestaat uit twee groepsessies. Tijdens deze sessies leren uw werknemers aan de hand van voorbeelden en oefeningen wat assertief gedrag inhoudt. Er wordt ingegaan op gedrag en gedachten; hun communicatiestijl, houding en gedrag, lastige situaties en conflicten en overtuigend communiceren in woord en gedrag.

Met deze training leren uw werknemers hoe ze voor zichzelf met zelfvertrouwen en overtuiging kunnen opkomen, waarbij de ander in zijn waarde wordt gelaten. Door middel van interactie en diverse rollenspellen leren werknemers direct hoe ze op bepaalde situaties kunnen reageren, een gesprek aan kunnen gaan of hun standpunten kunnen verduidelijken.

Deze module bestaat uit vijf sessies. Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn: een gezonde leefstijl; een gezond gewicht; etiket lezen en eten met aandacht.

Wat kan uw werknemer bereiken met een assertiviteitstraining bij MiCare Werkt?

♥¬† ¬†Inzicht verkrijgen in gedachten die in de weg staan;
♥¬† ¬†Meer zelfvertrouwen krijgen;
♥¬† ¬†Beter ontspannen in lastige situaties;
♥¬† ¬†Beter omgaan met kritiek;
♥¬† ¬†Beter voor zichzelf opkomen;
♥¬† ¬†Eigen grenzen stellen en duidelijker communiceren wat hij of zij wel of niet wilt.
Offerte

Vraag een offerte aan

Voorkom dat uw mensen langdurig uitvallen, neem op tijd actie!

Aanmelden

U kunt uw medewerker ook per
direct doorverwijzen voor de assertiviteitstraining. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en mail dit naar info@micarewerkt.nl.

Aanmelden

Lees ons privacyreglement.