Belasting-Belastbaarheid

Belasting-Belastbaarheid

Een verstoorde balans tussen de werkbelasting en de belastbaarheid van uw werknemer kan werkdruk veroorzaken. Hoe eerder u de belasting en belastbaarheid van uw werknemer aanpakt, hoe beter u werkstress of zelfs een burn-out kunt voorkomen.

Werkdruk kan ontstaan door te zware verantwoordelijkheden, werk dat niet aansluit bij ervaring of opleiding, krappe deadlines, reorganisaties, veeleisende klanten of onduidelijke taakomschrijvingen. Daarnaast kan werkdruk ook optreden bij werknemers die moeilijk nee kunnen zeggen, die perfectionistisch zijn of die problemen thuis ondervinden. De balans tussen belasting en belastbaarheid is bij deze werknemers vaak niet in evenwicht, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan. MiCare Werkt helpt deze werknemers hun balans te vinden door hun belastbaarheid te vergroten.

Bekijk ons productblad voor Belasting-Belastbaarheid:

           PDF-icoon

Belasting-Belastbaarheid                              

Houd uw werknemers fysiek fit en mentaal gezond

De werkdruk is afhankelijk van de belasting en de belastbaarheid. De belasting is de hoeveelheid werk die een werknemer ervaart of zichzelf oplegt. De belastbaarheid is
de hoeveelheid werk die een werknemer kan dragen. Hoe groter de belastbaarheid, hoe beter de werknemer met zijn of haar werkdruk kan omgaan. Werknemers die
beter met werkdruk kunnen omgaan, voelen zich beter in hun vel, zijn fitter en fysiek vaak sterker.

De module ‚ÄúBelasting-Belastbaarheid‚ÄĚ is geschikt voor:
‚ÄĘ Werknemers die door ziekte of aandoeningen beperkt zijn in hun mogelijkheden;
‚ÄĘ Werknemers die onvoldoende fit zijn om specifieke belasting aan te kunnen;
‚ÄĘ Werknemers die een potentieel gezondheidsrisico hebben tot overbelasting;
‚ÄĘ Werknemers met priv√©gerelateerde problemen.

Belasting-Belastbaarheidstraject

Het doel van dit traject is een balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden en het niveau van functioneren te verbeteren.

Het Belasting-Belastbaarheidstraject bestaat uit zes sessies. De inhoud van de sessies is afhankelijk van de taken/werkzaamheden van uw werknemer. Zo kan de aandacht liggen op het trainen in bukken of tillen, omhoog reiken, actief of passief zitten of werkspecifieke handelingen, zoals huishoudelijke taken.

Onze reconditioneringstherapeut maakt een analyse van de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van uw werknemer. Aan de hand van deze informatie doet hij/zij uitspraak over de belasting-belastbaarheid in relatie tot het werk, en stelt hij/zij een op maat gemaakte training voor uw werknemer samen.

Offerte

Vraag een offerte aan

Voorkom dat uw mensen langdurig uitvallen, neem op tijd actie!

Aanmelden

U kunt uw medewerker ook per
direct doorverwijzen voor het
Belasting-Belastbaarheidstraject.
Vul hiervoor het
aanmeldformulier in en
mail dit naar info@micarewerkt.nl.

Aanmelden

Lees ons privacyreglement.