Hand & Pols

Hand & Pols

Onze handen zijn een belangrijk deel van ons bewegingsapparaat. Bij alle dagelijkse handelingen of activiteiten gebruiken wij onze handen; we gebruiken ze thuis, op het werk en in onze vrije tijd. Wanneer uw werknemer klachten heeft aan zijn of haar hand, pols of vinger, dan kan dit dus zijn of haar werk sterk belemmeren.

Voorkom verergering van handklachten

De module Hand & Pols biedt medewerkers met hand-, pols- of armklachten begeleiding en ondersteuning om het uitoefenen van bepaalde bewegingen te optimaliseren. Het gaat hierbij om bewegingen die ze niet meer kunnen, die veel pijn veroorzaken of die ze verkeerd doen, en die voor het werk belangrijk zijn alsook voor het huishouden of voor het uitvoeren van een hobby.

Bekijk onze Hand & Pols-productbladen:

PDF-icoon                                 PDF-icoon                                   PDF-icoon

Hand & Pols Licht              Hand & Pols Middel                    Hand & Pols Zwaar

 Snel en verantwoord

Met de module Hand & Pols leren uw medewerkers hoe ze hun arm, pols of hand maximaal kunnen inzetten om hun dagelijkse activiteiten zo goed, zelfstandig en verantwoord mogelijk (weer) te kunnen uitvoeren. Deze module bevordert de zelfredzaamheid en kan verergering van klachten voorkomen.

Wij werken met ervaren handtherapeuten die deskundig zijn op het gebied van hand- en polsaandoeningen, wondgenezing en de anatomie van de hand. Onze therapeuten richten zich op het verbeteren van de mobiliteit, de kracht, coördinatie en de belastbaarheid van de hand, pols en arm. Ons doel is ervoor zorgen dat mensen met problemen aan hun hand of pols hun werk op een snelle en verantwoorde manier weer kunnen oppakken.

De module Hand & Pols bevat standaard de disciplines handtherapie, reconditioneringstherapie en arbeidstherapie.

Hand & Pols-trajecten

Deze module is bedoeld voor werknemers met niet specifieke en niet complexe hand- of polsklachten. Voorbeelden van klachten zijn CMC1 artrose, tendinitis, reumatische klachten, bijvoorbeeld artroseklachten, verminderde handfunctie of overbelasting van de hand en/of pols. Deze module bestaat uit 14 sessies.

Deze module is bedoeld voor werknemers met niet complexe, maar wel specifieke hand- of polsklachten. Voorbeelden van dergelijke klachten zijn: reumatische aandoeningen, polyarticulaire aandoeningen, nabehandeling van fracturen,  schouderimpignement, a-specifieke polsklachten, nabehandeling van CTS OK of Quervain syndroom. Deze module bestaat uit 20 sessies.

Deze module is bedoeld voor werknemers met specifieke en complexe hand- of polsklachten, zoals hypermobiliteitssyndroom,  verandering van bewegingspatronen, neurologische beelden, oedeem, letsels/trauma of reumatische klachten. Deze module bestaat uit 35 sessies. Bij deze module wordt eerst aandacht besteed aan vocht, oedeem en littekens. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat de ontstekingsverschijnselen zijn verminderd voordat er pas echt aan de klacht wordt gewerkt.

Offerte

Vraag een offerte aan

Voorkom dat uw mensen langdurig uitvallen, neem op tijd actie!

Aanmelden

U kunt uw medewerker ook per
direct doorverwijzen voor het Hand & Pols-traject. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en mail dit naar info@micarewerkt.nl.

Aanmelden

Lees ons privacyreglement.