Omgaan met stress

Omgaan met stress

Een beetje stress is gezond. Het geeft werknemers een prikkel om actie te ondernemen. Het zorgt ervoor dat ze alert en geconcentreerd hun werk uitvoeren. Wanneer stress echter te veel wordt, raakt uw werknemer uit balans. Ze verliezen hun interesse in het werk; ze piekeren veel, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben problemen met slapen. Ook hoofdpijn of maagklachten kunnen voorkomen. Hoe langer er geen gehoor aan deze klachten wordt gegeven, hoe ernstiger de klachten kunnen worden. Langdurige stress kan uiteindelijk leiden tot een burn-out. Uw werknemer is dan lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput.

Werkstress is een van de grote veroorzakers van verzuim onder werknemers. Door tijdige preventieve maatregelen te nemen, kunt u een groot deel van het verzuim voorkomen. Met onze module ‘Omgaan met stress’ helpen wij u te voorkomen dat stress tot verzuim leidt en de gezondheid van uw werknemer schaadt.

Bekijk ons productblad Omgaan met stress:

PDF-icoon

Omgaan met stress                                     

Voorkom onnodig verzuim

De module ‘Omgaan met stress’ is een effectieve manier voor uw werknemer om met stress en druk te leren omgaan.
Uw werknemer leert stil te staan bij het hier en nu en leert rust te vinden in de dagelijkse activiteiten.

Module Omgaan met stress

De module ‘Omgaan met stress’ bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. Tijdens elke sessie staat een thema centraal, zoals automatische piloot, gedachten en omgaan met hindernissen. Uw werknemers krijgen diverse oefeningen, zoals aandachts-, concentratie- en bewegingsoefeningen. Om het optimale uit de training te halen, krijgen uw werknemers ook opdrachten mee naar huis, die ze gemakkelijk thuis en op kantoor kunnen uitvoeren. Op deze manier kan ‘aandachttraining’ in uw organisatie worden geïntegreerd.

De module ‘Omgaan met stress’ kan overdag alsook in de avond, zowel op locatie als in ons reïntegratiecentrum, in onderling overleg plaatsvinden.

Voordelen voor werkgever en werknemer

De module ‘Omgaan met stress’ biedt voordelen voor werknemer alsook werkgever.


Als werkgever geniet u van de volgende voordelen:

  • Stressreductie
  • Lager ziekteverzuim
  • Een besparing op de verzuimkosten
  • Meer productiviteit

Als werknemer profiteert u van:

  • Een betere vitale gezondheid
  • Minder stressgerelateerde lichamelijke klachten
  • Meer voldoening en werkplezier
  • Een betere focus en concentratie op het werk
  • Gezond functioneren onder werkdruk
Offerte

Vraag een offerte aan

Voorkom dat uw mensen langdurig uitvallen, neem op tijd actie!

Aanmelden

U kunt uw medewerker ook per
direct doorverwijzen voor het Omgaan met stress. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en mail dit naar info@micarewerkt.nl.

Aanmelden