Over ons

Over ons

MiCare Werkt zorgt voor passende oplossingen voor (dreigend) verzuimende werknemers, alsook voor wensen op het gebied van vitaliteit in uw organisatie. We zijn ervaren, snel en (kosten)-
efficiënt. Met ons doorgewinterde team van arbeidsprofessionals kunt u altijd rekenen op het beste resultaat voor uw organisatie.

Duurzame inzetbaarheid

Werkgevers besteden veel tijd en geld aan een gezonde werksituatie voor hun werknemers en aan het voorkomen van verzuim. Ondanks al hun inspanning komt het voor dat ondersteuning van derden noodzakelijk is voor vitaliteitsbevordering, dan wel voor hulp bij het voorkomen en
verhelpen van verzuim. Dit is een lastige situatie voor zowel werkgever als werknemer, waarbij de inzetbaarheid vaak een belangrijke vraag is voor beiden. Kosten lopen vaak onnodig ver op.
Daarnaast wordt er regelmatig te lang gewacht met reïntegratie. MiCare Werkt zorgt voor
duurzame inzetbaarheid ook bij (dreigend) verzuim, zodat kosten bespaard blijven en u weer
verder kunt.


Vitaliteitsbevordering

Wij zorgen ervoor dat iedereen mee kan blijven doen op het werk. Hoe gezonder en fitter werknemers zich voelen, hoe beter zij presteren. Gezondheid en welzijn hebben immers invloed op de productiviteit. Wij leren uw werknemer om te gaan met zijn of haar belasting en belastbaarheid en leren hem of haar vitaler te worden. We kijken hierbij naar persoonlijke-, arbeids- en
maatschappelijke factoren.

Duurzame verbetering

Samen zoeken wij naar mogelijkheden. Wij zoeken naar mogelijkheden die uw werknemers in staat stellen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zonder overbelasting. Wij kijken naar mogelijkheden om met situaties beter om te gaan, zonder conflicten. En tenslotte, zoeken wij naar
mogelijkheden om beter te leren communiceren. Samen zorgen wij voor een nieuwe start met een duurzame verbetering.

Wij helpen uw organisatie op weg naar een duurzame inzetbaarheid en naar een vermindering van de (mogelijk dreigende) verzuimkosten. Dit terwijl uw werknemer mogelijkheden leert kennen om met zijn of haar beperkingen of aandoeningen om te gaan. Kortom, een mooie win-win-situatie voor u beiden.


Onze missie

Ons doel is gegarandeerde werkhervatting met oog voor de
situatie en een aanzienlijke verlaging van de daarbij behorende
kosten voor u.

Onze visie

Meer fysiek fitte en mentaal gezonde
werknemers in organisaties.

De MiCare Werkt Waarden

Samen

Wij werken samen met een team van reconditionerings-, arbeids- en bewegingstherapeuten, psychologen en diëtisten alsook met u, uw werknemer, het UWV, en eventuele andere partijen die belangrijk zijn bij het behandelingstraject van uw werknemer. We zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking en goede communicatie de basis is van een succesvol behandelingstraject.

Energiek

Geïnspireerde mensen maken het verschil. Wij beschikken over de energie om mensen met klachten en beperkingen alsook mensen met een zittende baan in beweging te brengen en nieuwe wegen en mogelijkheden voor hen te openen.

Fysiek fit en mentaal gezond

Wij zijn gelukkig. We voelen ons fit en gezond. We zijn goed in ons werk. We zijn gemotiveerd en werken effectief. Wij zijn een gezond bedrijf. Met deze eigenschap zijn wij in staat om verzuimpreventie binnen elke organisatie naar een hoger niveau te tillen: wij zorgen voor meer plezier in werk en minder verzuim.

Duurzaam

Wij richten ons op een duurzame gezondheid en duurzame relaties. Wij bieden modules en trajecten aan die zorg dragen voor een duurzame inzetbaarheid. Daarnaast werken wij samen met een reïntegratieteam dat zich steeds verder ontwikkelt door scholing en kennis met elkaar te delen. Hierdoor kunnen we de zorg voor cliënten steeds verder ontwikkelen en versterken.