Preventie

Preventie

Het voorkomen van verzuim en het beschermen en bevorderen van de gezondheid is beter dan genezen. Om deze reden is het nemen van preventieve maatregelen binnen organisaties van groot belang. MiCare Werkt biedt verschillende preventiemodules aan. Het doel van deze modules is om de fysieke en mentale belasting van werknemers te verminderen dan wel in balans te brengen met hun belastbaarheid. Deze modules richten zich op de werkomgeving alsook op de leefstijl van de werknemers.

Bekijk onze preventieproductbladen:

PDF-icoon                                             PDF-icoon                                                 PDF-icoon

Gezonde leefstijl                        Beweging op de werkvloer                 Gezonde werkplek

PDF-icoon                                             PDF-icoon                                                 PDF-icoon

Fysieke belasting                        Mentale belasting                               Voeding/Overgewicht

 Voor wie?

De preventiemodules zijn groepsgericht en geschikt voor alle werknemers, zowel gezonde werknemers alsook werknemers met een beperking of een chronische aandoening. Met onze preventiemodules zorgen wij ervoor dat u gezonde werknemers zo lang mogelijk gezond houdt en werknemers met een beperking of een chronische aandoening gezonder en vitaler maakt.

Wij geven groepsgerichte voorlichting en trainingen op iedere gewenste locatie.

Preventiemodules

Deze module is geschikt voor gezonde werknemers die u gezond wilt houden en voor werknemers met een beperking of chronische aandoening die u gezonder en vitaler wilt maken. Werknemers worden met de module ‘Gezonde leefstijl’ bewust gemaakt van (het effect van) hun leefstijl. Het doel hiervan is om de gezondheid van werknemers te bevorderen en verzuim en arbeidsongeschiktheid te beperken of te voorkomen.

Deze module is geschikt voor inactieve werknemers die u wilt stimuleren om (meer) te bewegen op het werk. Het doel van de module ‘Beweging op het werk’ is om werknemers bewust te maken van het belang van bewegen op het werk en hen te stimuleren om (meer) te bewegen en daarmee de inzetbaarheid van werknemers te vergroten en het ziekteverzuim te verlagen.

Met deze module helpen wij u een veilige en gezonde werkplek te creëren voor werknemers op kantoor, in het magazijn of de productiehal alsook thuis. Het doel van de module ‘Gezonde werkplek’ is om werknemers bewust te maken van een gezonde werkomgeving en van de gezondheidsrisico’s in het werk (houding, beweging en gedrag). Naast ergonomische factoren kan aandacht besteed worden aan belasting en belastbaarheid en de werkdruk waarbij de inhoud van het werk (de taken, tempo, druk, enz.) wordt besproken.

Deze module is geschikt voor werknemers die hun lichaam fysiek belasten. Dit zijn werknemers die in hun werk veel moeten tillen, dragen, duwen en trekken, maar ook werknemers die langdurig in statische houdingen werken of veelvuldig repeterende bewegingen maken. Het doel van de module ‘Fysieke belasting’ is om werknemers te coachen om fysiek gezonder te werken.

Deze module richt zich op mentale gezondheidsproblemen, zoals werkdruk, stress en een burn-out. Het doel van de module ‘Mentale belasting’ is om werknemers bewust te maken van mogelijke mentale klachten en hen te leren om tijdig stresssignalen te herkennen.

Het doel van de module Voeding/Overgewicht is om werknemers bewust te maken van het belang van gezonde voeding en een gezond gewicht en hen te stimuleren om gezond(er) te eten.

Offerte

Vraag een offerte aan

Voorkom dat uw mensen langdurig uitvallen, neem op tijd actie!

Aanmelden

U kunt uw werknemer ook per
direct doorverwijzen voor een van onze preventiemodules. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en mail dit naar info@micarewerkt.nl.

Aanmelden