Succesvolle nascholing over handproblematiek

Succesvolle nascholing over handproblematiek

In samenwerking met Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen en HumanCapitalCare hebben wij gisteren een nascholing georganiseerd met als thema Handproblematiek. Drie deskundige sprekers gingen vanuit hun eigen expertise in op verschillende handaandoeningen, chirurgische en conservatieve behandelopties en op de mogelijkheid die ortheses bieden. Ongeveer 30 huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen uit de regio Parkstad woonden deze nascholing bij.

Over de nascholing handproblematiek

Huisartsen en bedrijfsartsen zien regelmatig cliënten met hand- en polsklachten. Letsels aan de hand of pols kunnen leiden tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval. Deze nascholing over handproblematiek gaf deelnemers een beter beeld over verschillende handaandoeningen, behandelopties en ortheses.

Nascholing handproblematiek

Na het voorwoord en introductie begon dr. M. Smeulders, plastisch chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, met een lezing over de top 10 handaandoeningen. Onze hand- en arbeidstherapeut, dhr. Loneus, nam vervolgens het stokje over met het onderwerp handtherapie waarbij hij tevens inging op het conservatief behandelen van bepaalde aandoeningen en de nabehandeling van verschillende operaties. Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics sloot de avond af met een lezing over handortheses voor het verbeteren van de ADL-zelfstandigheid.

Accreditatie

3 accreditatiepunten werden door het AbSg en het ABC1 verleend aan deze nascholing. Gezien de snelle aanmeldingen en de positieve reacties zal deze nascholing over handproblematiek in het najaar nogmaals worden herhaald. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze of van andere nascholingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn of Twitter.